top of page

About

Masterclass van grondwerk naar rijden

Tijdens deze interactieve masterclass ga je jouw kennis en vaardigheden ontwikkelen met betrekking tot het begrijpen van je paard en het creeëren van correct lichaamsgebruik. De eerste dag start je met theorie over 'het onbegrepen paarden''. Hierdoor krijg je meer inzicht in het gedrag van paarden en hoe jij ervoor kan zorgen dat je jouw paard kan helpen. Tevens ga je leren hoe je vanaf de grond correct lichaamsgebruik kan aanleren, hierbij wordt een bruggetje gemaakt naar oefeningen onder het zadel.

 

Je paard leren begrijpen is essentieel voor alle oefeningen die vervolgens in de praktijk worden uitgevoerd. Na de theorie worden er 2 demonstraties gegeven. De eerste demonstratie bestaat uit: ontspanning, buigen om het binnenbeen, lichaamsgebruik, zijgangen en actie-reactie. Deze onderdelen worden uitgevoerd vanaf de grond. Vervolgens worden alle oefeningen ook nog onder het zadel getoond.

 

Aan het einde van de eerste dag ga je naar huis met een hoop kennis zodat je zelf thuis aan de slag kunt gaan met jouw eigen paard. Je gaat thuis oefenen zodat je tijdens het tweede deel je voortgang kunt tonen en ik je nog beter op weg kan helpen naar een fijne harmonie tussen jou en je paard. 

 

Tijdens het tweede deel worden de deelnemers mét eigen paard ingedeeld in groepjes van max. 3 personen. Iedere groep start met de grondwerkoefeningen en gaat vervolgens verder onder het zadel. Onder het zadel ga jij jouw paard leren ontspannen en op een correcte manier zijn lichaam te gebruiken door middel van zachte hulpen. Het is dus extra fijn als jouw paard gewend is om op vreemd terrein te komen zodat er ook daadwerkelijk aan de slag kan worden gegaan met waar deze masterclass voor bedoeld is.

 

Heb je geen eigen paard of zijn de deelnemer tickets al uitverkocht?! Dan kun je altijd nog een toeschouwer ticket kopen. Als toeschouwer kan je één of beide dagen deelnemen aan de masterclass. Het tweede deel volg je vanaf de kant waarbij je alles meekrijgt hoe ik de ruiter in de rijbak begeleid.

    9DSC_0740copy_edited.jpg
    bottom of page